Otse põhisisu juurde

Värvitoonid, mida Eesti sisearhitektid kõige enam armastavad

Värv on sisekujunduses ruumi üks põhielemente. Isegi kui seinad on lihtsalt valged, on see mõjus ja tervitab sisenejat esmalt. Uurisime sisearhitektidelt, milline värvitoon neid kõige enam inspireerib ja miks just see üks ning ainus.

värvitoonidvärvitoonid

Ivi Piho: Kui peaks ainult kahte valima, siis valge valge ja veinipunane. Valgega sobivad kõik teised toonid. Peale puhta valge, on valgel toonil varjundeid-soojad ja külmad. Valgete seintega ruumis ei teki ülekujundatuse tunnet ja materjalid pääsevad mõjule. On ka heaks taustaks kunstile-maalidele. Veinipunane täidab suurt tühja ruumi, kus ei pea kartma, et tume toon muudab ruumi väiksemaks.




Kärt Tähema: Minu lemmikvärv on interjööris valge, see nagu puhas lõuend, mille saad oma loominguga täita. Valge loob neutraalse samas puhta, särava ja avara pinna. Valge on vastupidiselt mustale peegeldaja ja peegeldab silmale kogu värvispektrit. Ajaloos on tuntud valge ka kui rahu värvina, seega peaks puhas pind looma ka rahulikuma atmosfääri.




 

Lilia Kristianson: Emotsionaalse natuurina on värvtooni valik minu kui sisearhitekti jaoks kindlasti üks eneseväljendusviisidest ning iga loomeprotsessi tulemust silmas pidades oluline detail.
Värvigamma lõplik valik sõltub muidugi paljuski konkreetsest interjöörist, kontseptsioonist, kliendist ja disainimaailma üldistest suundadest. Sümpaatseid värvitoone on olnud läbi aegade erinevaid ja eks see lemmik sõltub ka sellest, millisest siseviimistlusmaterjalist või tekstuurist konkreetselt jutt. Aktsendina meeldivad kord jõulisemad vääriskivide toonid, kord pehmed murtud toonid. Aga siiski läbi aegade kuulub süda valgele toonile. Valget mõni ei peagi värviks, minu jaoks on see aga üks ilusamaid värvitoone, millel on palju eri varjundeid ning mille taustal tulevad esile kõik teised.








Anita Karma: Minu valik on roheline. Kummalisel kombel tuleb selle peale paljudele silme ette roheline foorituli või hoopis neoonroheline marker. Ja palju kurdetakse, et rohelise värviga ju midagi ei sobi. Need on hetked, kui soovin võtta kliendil kinni käest ja viia lähimasse lillepoodi või võimalusel suvisesse õitsvatest lilledest pungil parki. Mõnikord olen seda ka teinud... Kui vaadelda lähemalt erinevaid taimi ja lilli, siis võib märgata, et pea kõigil on varred rohelised ja õite värvispekter on lõputu. Roheline sobib valge, kollase, roosa, pruuni, musta, oranži ja paljude teiste värvidega ehk tegelikkuses iga värvitooniga. See loomulikult ei tähenda, et kogu interjöör peaks olema võõbatud roheliseks, piisab vaid mõnest aktsendist, seinast või kompositsioonist. Soovitan kasutada mahedat sambla tooni, julgeid mahlakaid džungli värve või soliidset oliivi rohelist. Roheline mõjub ruumis nii lõõgastavalt kui ka värskendavalt. Jälgige loodust, jalutage metsas või pargis ja peagi avastate ka oma lemmiku rohelise värvitooni.






Mareliis Raid: Minu lemmikvärv interjööris on valge, mis suudab pakkuda ainsana väga võimast ning puhast varjude ja vormide mängu pakkudes ja samas võttes endale midagi kõikidelt ümbritsevatelt toonidelt. Sama head toonid on hallid, hall on nii loomulik, et nagu polegi toon. Mõlemad võtavad lahkelt vastu kõik ümbritseva jättes ruumi õhu pakkudes head fooni praktiliselt kõigele ja kõikidele toonidele. Need on universaalsed toonid.

Toonid, mida saab interjööris foonina näha väga harva või mitte kunagi, aga mida väga igatsen näha, on mõned konkreetsed sinised toonid, mis samuti pakuvad põnevat kaaskonda ja vastupidiselt valgele ja hallile on täiesti tummade varjudega toonid, sedavõrd on nad just ka ahvatlevad.









Allikas: superkodu.delfi.ee

Populaarsed postitused sellest blogist

Anna interjöörile lisaefekti lae-, seina- ja põrandaliistudega!

Iga ehitus ja remont jõuavad ühel hetkel liistude panekuni – enamasti on neid vaja praktilisel eesmärgil, näiteks varjamaks inetut pragu seina ja põranda vahel. Järjest enam aga mõistetakse, et liistudega mängimine elavdab ja kaunistab interjööri. Liist viimistleb ruumi, rõhutab viimistlusmaterjalide ilu ja võimaldab ruumi mitmekülgselt kujundada. Liist on tõepoolest hea abimees varjamaks väiksemaid ehitusvigu või erinevate materjalide ühtimiskohti ning peamiselt kasutataksegi liistu põranda ja seina ühenduskohtades ning ümber akna- ja ukseraamide. Täna pole enam harv näha traditsioonilisi katteliiste sisekujunduselemendina laepinnal või seinal teatud osa rõhutades – näiteks pildiraamina peeglit ümbritsemas või telliskiviseina motiive tapeeditud pinnast eraldamas. Põhjamaades on trendikas panna liistud ümber aknapalede. Reegleid liistude kasutuse osas pole ning igaüks võib paigaldada neid vastavalt maitsele , kuid üldiselt sobivad suuremad ja massiivsemad liistud p

Anna seintele elegantne välimus liistudega

Kui olete väsinud tavalistest värvitud seintest, siis polüuretaanist liistud pakuvad huvitavaid ja kaasaegseid sisekujudnuslahendusi seinte elavdamiseks.  Seinte välimust võib muuta liistudest laotud tahveldisega. Vali pigem kitsad (25-40 mm) ja keskmised (41-69 mm) liistud, et tahveldis liiga jõuline ei saaks. Seintele saad lihtsalt ise elegantse ilme anda Vajad : • meelepärase profiiliga dekoratiivliiste • kiiresti nakkuvat sisetööde montaažiliimi • sobivas toonis värvi Tööriistad: lood, mõõdulint, pliiats, nurgasaag või käsisaag ja eerungikast, pintsel, värvirull ja värvivann. 💡 Nipp: enne töö kallale asumist võib näiteks maarliteibi abil proovida, kas väljamõõdetud tahveldis sobib ja on kooskõlas toa proportsioonidega. Mõõda ja märgi seinale liistude asukohad. Korrektse tulemuse saamiseks kasuta kindlasti loodi.  Sae raamiliistude otsad 45° nurga all vajalikesse pikkustesse. Mõõdud saad seinale märgitud joontelt.  Kanna liistude tagaküljele montaažiliim

Tapeedi saab värvirulliga seina tõmmata

Tavalise liimitava tapeedi ja värvi asemel võib nüüd seina panna ka vedeltapeedi. See on tapeet, mida müüakse pulbrina. Kodus segatakse see veega ja kantakse siis värvirulliga seinale. Millega on tegu – kas ikkagi mingit sorti värviga või siiski tapeediga?