Otse põhisisu juurde

Fototapeedi Ideal Decor paigaldusjuhend

Paberil fototapeedid Ideal DecorEnne IDEAL DECORi pabertapeedi kleepimist seinale on vaja kindlasti osad sobitada omavahel põrandal, sest seinale kleebitud fototapeedi puhul kaebusi ja reklamatsioone vastu ei võeta!

Aluspinna ettevalmistamine

Aluspind tuleb ette valmistada nii nagu tavalise tapeedigi puhul. Enne töö alustamist eemaldada vanad tapeedid. Siluda karedat kohad ning täita augud ja praod spetsiaalse parandusseguga. Liivapaberiga karestada õlivärviga kaetud pinnad. 💡Töö on lihtsam, kui aluspind on krunditud.

NB! Poorsed pinnad (pahtel, uus kips) vajavad kruntimist. Jälgida, et aluspind oleks puhas, kuiv ja sile.

Ettevalmistus enne fototapeedi paigaldamist

Liimi valmistamine: kasutada kaasas olevat tapeediliimi. Puista koostisosad külma vette ning sega 30 sekundit. Seejärel sega aeg-ajalt ning 3 minuti pärast liim on kasutusvalmis.

☝ Enne liimimist kontrolli mustrite omavahelist sobivust ja paigaldusjärjekorda. Kui selgub, et osad ei sobi omavahel, katkesta töö ning võta ühendust tapeedimüüjaga. Pea meeles, et liimitud tapeet ei kuulu ümbervahetamisele.

Esimene osa määrab ära kogu liimitud fototapeedi väljanägemise ning just sellest osast sõltub kõigi ülejaänud osade paigutus! Võrdle fototapeedi suurust seinaga, millele alustad kleepimist ja määra esimese osa võimalikult täpne asukoht. Selleks tõmmata seinale horisontaalne ja vertikaalne joon loodi, joonlaua ja pliiatsi abil.

Paan (plakat) tuleb katta liimiga ühtlaselt ja korralikult.  Jälgi, et ka servad oleksid korralikult liimiga kaetud. Paani ei tohi kokku voltida, samuti mitte lasta imbuda üle 1-2 minuti. Fototapeedi iga paan venib märgudes ca 5 mm pikemaks ja laiemaks.

💡 Pinnakihile sattunud liim eemalda koheselt külma vee ja puhta märja lapiga. Hilisem kuivanud liimi eemaldamine tapeedi pinnalt on võimatu.

Paigaldamine

Aseta esimene osa eelnevalt märgitud kohale, alustades alumisest reast vasakult. Järgnevad osad asetada serv servaga. Ülemised osad paigaldada samuti, alustades vasakult. Ülemine osade rida tuleb asetada 2-3 mm alumise rea peale, tagamaks pildil kujutatud mustri kokkusobivuse.

Paan, mis on valesti paigaldatud, tuleb koheselt ettevaatlikult eemaldada ja kiiresti uuesti paigaldada. Paani silumisel tuleb kasutada spetsiaalset rulli või tapeediharja, et eemaldada õhumullid ettevaatlikult suunaga paani keskelt äärte poole.
Pabertapeedi paigaldus: fototapeet Ideal Decor
Nagu näha pole tapeetimine raketiteadus ja kui järgite täpselt kasutusjuhendeid, saab sellega igaüks hakkama.


Kuivamine

Kuivamisaeg peab olema suhteliselt pikk, kuna liiga kiire kuvamine põhjustab servade lahtitulemist, samuti võivad fototapeedile tekkida praod. Seetõttu tuleb tapeet paigaldada toatemperatuuril (u 20°С). Talvel peab ruum olema köetud.
☝Tuuletõmbuse vältimiseks hoida aknad ja uksed kinni.

Populaarsed postitused sellest blogist

Anna seintele elegantne välimus liistudega

Kui olete väsinud tavalistest värvitud seintest, siis polüuretaanist liistud pakuvad huvitavaid ja kaasaegseid sisekujudnuslahendusi seinte elavdamiseks.  Seinte välimust võib muuta liistudest laotud tahveldisega. Vali pigem kitsad (25-40 mm) ja keskmised (41-69 mm) liistud, et tahveldis liiga jõuline ei saaks. Seintele saad lihtsalt ise elegantse ilme anda Vajad : • meelepärase profiiliga dekoratiivliiste • kiiresti nakkuvat sisetööde montaažiliimi • sobivas toonis värvi Tööriistad: lood, mõõdulint, pliiats, nurgasaag või käsisaag ja eerungikast, pintsel, värvirull ja värvivann. 💡 Nipp: enne töö kallale asumist võib näiteks maarliteibi abil proovida, kas väljamõõdetud tahveldis sobib ja on kooskõlas toa proportsioonidega. Mõõda ja märgi seinale liistude asukohad. Korrektse tulemuse saamiseks kasuta kindlasti loodi.  Sae raamiliistude otsad 45° nurga all vajalikesse pikkustesse. Mõõdud saad seinale märgitud joontelt.  Kanna liistude tagaküljele montaažiliim

Anna interjöörile lisaefekti lae-, seina- ja põrandaliistudega!

Iga ehitus ja remont jõuavad ühel hetkel liistude panekuni – enamasti on neid vaja praktilisel eesmärgil, näiteks varjamaks inetut pragu seina ja põranda vahel. Järjest enam aga mõistetakse, et liistudega mängimine elavdab ja kaunistab interjööri. Liist viimistleb ruumi, rõhutab viimistlusmaterjalide ilu ja võimaldab ruumi mitmekülgselt kujundada. Liist on tõepoolest hea abimees varjamaks väiksemaid ehitusvigu või erinevate materjalide ühtimiskohti ning peamiselt kasutataksegi liistu põranda ja seina ühenduskohtades ning ümber akna- ja ukseraamide. Täna pole enam harv näha traditsioonilisi katteliiste sisekujunduselemendina laepinnal või seinal teatud osa rõhutades – näiteks pildiraamina peeglit ümbritsemas või telliskiviseina motiive tapeeditud pinnast eraldamas. Põhjamaades on trendikas panna liistud ümber aknapalede. Reegleid liistude kasutuse osas pole ning igaüks võib paigaldada neid vastavalt maitsele , kuid üldiselt sobivad suuremad ja massiivsemad liistud p

Tapeedi saab värvirulliga seina tõmmata

Tavalise liimitava tapeedi ja värvi asemel võib nüüd seina panna ka vedeltapeedi. See on tapeet, mida müüakse pulbrina. Kodus segatakse see veega ja kantakse siis värvirulliga seinale. Millega on tegu – kas ikkagi mingit sorti värviga või siiski tapeediga?