Otse põhisisu juurde

Mida teha seintega?

Eluaset remontides või uuendades seisame dilemma ees: mida teha seintega? Kas värvida need üle või tapeetida?
Värvimine tundub kiirem ja lihtsam, tapeedid aga pakuvad laia materjalide, faktuuride ja mustrite valikut silmas pidades piiramatuid võimalusi.
  • Tapeetide atraktiivsed värvitoonid ja mustrid võimaldavad neid oma tahtmise järgi ühendada ning saavutada omapäraseid ja kordumatuid kompositsioone.
  • Tapeedid on ka praktilisemad. Aluspind ei pea olema perfektselt ette valmistatud, sest tapeet varjab suurepäraselt aluspinna pisipraod või ebatasasused.
  • Tapeet on ka hea soojustaja või summutaja, parandades ruumi akustikat.
Õige tapeedi valimine on raske töö
"Naine näeb tervikut – peale uue tapeedi ka kardinaid, vaipa, mööblit. Mees näeb kitsamalt, ainult tapeeti. Tavaliselt mees usaldab ikka naise vaistu ega vaidle talle vastu."
Ka vaist võib osutuda petlikuks, seetõttu on kvaliteetsete ja eksklusiivsete tapeetide puhul siiski õigem, kui enne valikut saaks tapeedinäidiseid vaadata toavalguses ja -interjööris.
Tapeedi ostmise kasuks otsustamisel peame arvesse võtma ruumi otstarvet, suurust ja kuju, mööbli ning dekoratiivkangaste tüüpi ja värvust, samuti elanike individuaalseid eelistusi. Lõpptulemus oleneb õigesti valitud tapeedi liigist ja mustrist.
Igale ruumile oma
Igale ruumile oma tapeetKööki, koridori ja esikusse, kus seinad on niisked ja vigastustele vastuvõtlikud soovitatakse pestavaid ja vastupidavaid tapeete.
Magamis- või elutuppa tapeete valides võib juhinduda vaid esteetilisest ja dekoratiivsest seisukohast ning isiklikest eelistustest. Tapeedi värvitooni ja mustri valmisel tuleb meeles pidada, et seinad peavad teiste sisustuselementide, st mööbli, kardinate ning vaibaga kokku sobima. Siinkohal tuleks järgida vastavaid reegleid värvitoonide valikul: parem on ühendada omavahel niisugused toonid, millel on teineteisega midagi ühist.
Kõige sagedamini tehtav viga on erinevatest värvigammadest pärit toonide kasutamine, mis võib lõppkokkuvõttes jätta korratu ja isegi kaootilise mulje. Lõpptulemus oleneb nii aluspinna asjatundlikust ettevalmistusest kui ka õigesti valitud tapeedi liigist ja mustrist.
tapeedid
Madalate lagede puhul annab ruumile kõrgust juurde vertikaalsete triipudega tapeet, võib kasutada ka poorte.
Väikeses ruumis olgu tapeedid heledad, see muudab ruumi visuaalselt suuremaks. Magamistoa teeb õdusamaks tumedam tapeet.
Mida tühjem tuba, seda ekstravagantsem-silmatorkavam võib olla tapeet.
Vali tapeet poodi minemata
Tapeedi valimiseks ei pea enam tundide kaupa poodide vahet jooksma ja riiulite vahel nõutult edasi-tagasi jalutama, valiku saab teha arvutis. Tapeedisalongi FiestaDesign veebilehel saab tutvuda tapeedivalikuga ning sobiva tapeedi leida. Kui sobiv tapeet leitud, tuleb lihtsalt meeldima hakanud tapeedi number üles kirjutada ja see poest ära tuua.





Tapeedivalik

Populaarsed postitused sellest blogist

Anna seintele elegantne välimus liistudega

Kui olete väsinud tavalistest värvitud seintest, siis polüuretaanist liistud pakuvad huvitavaid ja kaasaegseid sisekujudnuslahendusi seinte elavdamiseks.  Seinte välimust võib muuta liistudest laotud tahveldisega. Vali pigem kitsad (25-40 mm) ja keskmised (41-69 mm) liistud, et tahveldis liiga jõuline ei saaks. Seintele saad lihtsalt ise elegantse ilme anda Vajad : • meelepärase profiiliga dekoratiivliiste • kiiresti nakkuvat sisetööde montaažiliimi • sobivas toonis värvi Tööriistad: lood, mõõdulint, pliiats, nurgasaag või käsisaag ja eerungikast, pintsel, värvirull ja värvivann. 💡 Nipp: enne töö kallale asumist võib näiteks maarliteibi abil proovida, kas väljamõõdetud tahveldis sobib ja on kooskõlas toa proportsioonidega. Mõõda ja märgi seinale liistude asukohad. Korrektse tulemuse saamiseks kasuta kindlasti loodi.  Sae raamiliistude otsad 45° nurga all vajalikesse pikkustesse. Mõõdud saad seinale märgitud joontelt.  Kanna liistude tagaküljele montaažiliim

Anna interjöörile lisaefekti lae-, seina- ja põrandaliistudega!

Iga ehitus ja remont jõuavad ühel hetkel liistude panekuni – enamasti on neid vaja praktilisel eesmärgil, näiteks varjamaks inetut pragu seina ja põranda vahel. Järjest enam aga mõistetakse, et liistudega mängimine elavdab ja kaunistab interjööri. Liist viimistleb ruumi, rõhutab viimistlusmaterjalide ilu ja võimaldab ruumi mitmekülgselt kujundada. Liist on tõepoolest hea abimees varjamaks väiksemaid ehitusvigu või erinevate materjalide ühtimiskohti ning peamiselt kasutataksegi liistu põranda ja seina ühenduskohtades ning ümber akna- ja ukseraamide. Täna pole enam harv näha traditsioonilisi katteliiste sisekujunduselemendina laepinnal või seinal teatud osa rõhutades – näiteks pildiraamina peeglit ümbritsemas või telliskiviseina motiive tapeeditud pinnast eraldamas. Põhjamaades on trendikas panna liistud ümber aknapalede. Reegleid liistude kasutuse osas pole ning igaüks võib paigaldada neid vastavalt maitsele , kuid üldiselt sobivad suuremad ja massiivsemad liistud p

Tapeedi saab värvirulliga seina tõmmata

Tavalise liimitava tapeedi ja värvi asemel võib nüüd seina panna ka vedeltapeedi. See on tapeet, mida müüakse pulbrina. Kodus segatakse see veega ja kantakse siis värvirulliga seinale. Millega on tegu – kas ikkagi mingit sorti värviga või siiski tapeediga?