Otse põhisisu juurde

Tapeedibordüür sobib romantikutele

Bordüüriga ehitud seinad sobivad puumajja ja kõrgete lagedega ruumi, mõnes uues majas võivad need aga ka kohatult mõjuda.
"Tapeedibordüür sobib eelkõige väga kindla stiiliga ruumi. Romantilises interjööris, vanas majas ja lastetubades on sellised seinad omal kohal, kuid tänapäevases kipsplaadist seinte ja hiigelakendega ruumis mõjuvad sageli hoopis veidralt. Niisugusesse ruumi on hiljem näiteks raske sobitada tänapäevast napi joonega mööblit," arvab disainer Ivi Piho.
Palju kasutatakse bordüüriga kaunistatud tapeete rootsi ja ka inglise stiilis maa- ja suvemajades. Niisugune kaht eri mustriga tapeeti siduv mustririba keset seina sobibki ennekõike vana või siis vanahõngulise mööbli juurde.
Kuid nagu öeldud – on veel kohti, kus seinu kaunistades võib mängulisem olla. Üks selline on kindlasti väikelapse tuba. Lapse tuba tapetseerides tasub poort panna laste silmade kõrgusele, seal on pulgavoodis oleval mudilasel või rüblikul mugav pilte uurida.

bordüür tapeedile bordüür tapeedile bordüür tapeedile tapeedibordüür tapeedi bordüür tapeedibordüür bordüür tapeedile tapeedi porte bordüür bordüür bordüür tapeedile


Kui siiski tundub, et just teie koju või suvilasse sobiks bordüür hästi, võiks seda kasutada pigem lae all. Lisaks silmailule on sellel ka praktiline väärtus: mõnikord ei jookse põrand otse või ei õnnestu ülemist tapeediserva kenasti lõigata, siis on hea seda laealuse bordüüriga viimistleda.
Tasub meeles pidada, et keset seina paigutatud bordüür muudab ruumi optiliselt madalamaks, ning just selletõttu sobib see pigem kõrgete lagedega avarasse ruumi. Bordüüri saab kasutada ka värvitud seinal.
Espak'i müügijuhi Viljar Sumeri sõnul ostavad eestlased viimastel aastatel tapeete järjest enam ning pole märgata, et bordüüridki oleks moest läinud. Sageli kasutavad inimesed meelsasti tootjate välja pakutud bordüüri ja tapeedi komplekte. Aga ka Sumeri jutu järgi valivad inimesed palju bordüüre lastetoa seinu kaunistama ning kõige popimad tunduvad olevat klassikalised mõmmide ja muude armsate olevustega mustrid.
Bordüür on küllaltki pretensioonikas detail, mis tahab enda ümber palju vaba ruumi. Kui poordiga kaunistatud seinu peidavad kõikjal kapid, peeglid ning kummutid ning hoolega valitud kaunis bordüürimuster vaid siin-seal vilgub, pole asjal mõtet.

Populaarsed postitused sellest blogist

Anna seintele elegantne välimus liistudega

Kui olete väsinud tavalistest värvitud seintest, siis polüuretaanist liistud pakuvad huvitavaid ja kaasaegseid sisekujudnuslahendusi seinte elavdamiseks.  Seinte välimust võib muuta liistudest laotud tahveldisega. Vali pigem kitsad (25-40 mm) ja keskmised (41-69 mm) liistud, et tahveldis liiga jõuline ei saaks. Seintele saad lihtsalt ise elegantse ilme anda Vajad : • meelepärase profiiliga dekoratiivliiste • kiiresti nakkuvat sisetööde montaažiliimi • sobivas toonis värvi Tööriistad: lood, mõõdulint, pliiats, nurgasaag või käsisaag ja eerungikast, pintsel, värvirull ja värvivann. 💡 Nipp: enne töö kallale asumist võib näiteks maarliteibi abil proovida, kas väljamõõdetud tahveldis sobib ja on kooskõlas toa proportsioonidega. Mõõda ja märgi seinale liistude asukohad. Korrektse tulemuse saamiseks kasuta kindlasti loodi.  Sae raamiliistude otsad 45° nurga all vajalikesse pikkustesse. Mõõdud saad seinale märgitud joontelt.  Kanna liistude tagaküljele montaažiliim

Anna interjöörile lisaefekti lae-, seina- ja põrandaliistudega!

Iga ehitus ja remont jõuavad ühel hetkel liistude panekuni – enamasti on neid vaja praktilisel eesmärgil, näiteks varjamaks inetut pragu seina ja põranda vahel. Järjest enam aga mõistetakse, et liistudega mängimine elavdab ja kaunistab interjööri. Liist viimistleb ruumi, rõhutab viimistlusmaterjalide ilu ja võimaldab ruumi mitmekülgselt kujundada. Liist on tõepoolest hea abimees varjamaks väiksemaid ehitusvigu või erinevate materjalide ühtimiskohti ning peamiselt kasutataksegi liistu põranda ja seina ühenduskohtades ning ümber akna- ja ukseraamide. Täna pole enam harv näha traditsioonilisi katteliiste sisekujunduselemendina laepinnal või seinal teatud osa rõhutades – näiteks pildiraamina peeglit ümbritsemas või telliskiviseina motiive tapeeditud pinnast eraldamas. Põhjamaades on trendikas panna liistud ümber aknapalede. Reegleid liistude kasutuse osas pole ning igaüks võib paigaldada neid vastavalt maitsele , kuid üldiselt sobivad suuremad ja massiivsemad liistud p

Tapeedi saab värvirulliga seina tõmmata

Tavalise liimitava tapeedi ja värvi asemel võib nüüd seina panna ka vedeltapeedi. See on tapeet, mida müüakse pulbrina. Kodus segatakse see veega ja kantakse siis värvirulliga seinale. Millega on tegu – kas ikkagi mingit sorti värviga või siiski tapeediga?