Otse põhisisu juurde

Tapeedikollektsioon WILLIAMSBURG III

"Trend meets tradition"


TAZEWELL DAMASK

Tapeet / TAZEWELL DAMASK

See armas lilleline tapeet on inspireeritud Prantsusmaal umbes 1720. a. kootud damaskuse siidist.
Selle asümmeetriline muster on näide varajase rokokoo disainist, mis oli 18. sajandi keskpaigas prantslaste lemmikuks. Kuus värvipaletti, mis koosnevad matt-toonis mustrist ja sädelevast metallvärvi põhjast, paeluvad hubasusega ning sobivad nii ameti- kui ka puhkeruumidesse.

BARRAUD EMBROIDERY

Tapeet // BARRAUD EMBROIDERY

Tapeedi tekstuurne geomeetria on inspireeritud hiina portselani ja 18. sajandist pärit Staffordshire keraamika pitsilistest nikerdustest.
Kuus ilusat värvi võimendavad struktuurset võremustrit, mida soojendavad filigraansed õmblustikandid.

MONROE MEDALLION

Tapeet // MONROE MEDALLION

See võluv medaljonidisain on inspireeritud Inglismaal või Ameerikas umbes 1820. a. (ajal, mil presidendiks oli James Monroe) riidele trükitud rombimustrist. Uue, kaasaegse klassika põhimustris näeme delikaatselt esiletõstetud ja kergesti sobitatavaid õie- ja lehemotiive.
Saadaval kuus erinevat värvipaletti.

GARDEN FOLLIES (“Aiafantaasia”)

Tapeet // GARDEN FOLLIES

Need fantastilised lehtlad, aiapaviljonid, maastikukujunduse elemendid ja aiamööbel leiti ühest Koloniaal-Williamsburgi raamatukogu 19. sajandi algusaastate haruldasest raamatust.
Arhitektuurikunsti imede väljapanek on saadaval kolmes värvitoonis.

SOMERSET STRIÉ, SOMERSET STRIÉ STRIPE

Tapeet // SOMERSET STRIÉ STRIPE

See peenmuster on inspireeritud umbes 1725-1750. a. siidist ja linasest lõimest kootud triibulisest kangast. Iga triip neljas värvipaletis täiendab ja toetab värvide vahel moodustuvaid mustreid.

SOMERSET STRIÉ STRIPE (Sooniline triipmuster): see Somerset Striė veidi julgem alternatiiv rõhutab ruumi tugevust ja kõrgust. Nagu seeriakaaslane, on ka see triipmuster saadaval neljas värvipaletis.

DAVENPORT DIAMOND (Davenporti teemant)  

Tapeet // DAVENPORT DIAMOND

Selle tapeedi ilus geomeetria on inspireeritud ühe Koloniaal-Williamsburgi kogus oleva antiikse raamatu sisekülje poogna mustrist. York Wallcoveringsi unikaalne trükitehnoloogia annab mustrile
kolmemõõtmelise efekti. 
Saadaval kuues värvitoonis.

GAINSBOROUGH

Tapeet // GAINSBOROUGH

See Jacobean stiilis lillemuster on inspireeritud Uus-Inglismaal umbes 1750. a. varspistes tikitud voodikardinatest. Iseloomulike mitmevärviliste niitidega tikitud varred, keerdmotiivid ja lillemuster
tõlgendatuna kaasaegse geomeetria vormis tänapäevasteks rakendusteks viies elavas värvipaletis.

HAMPTON SCROLL

Tapeet // HAMPTON SCROLL

Williamsburgi kuberneri palee julges barokkstiilis raudväravad inspireerisid selle mustri tikitud keerdmotiive. Armas, tugev ja tekstuurne muster väljendab ajaloolise ja tänapäevase ühekssaamist. 
Saadaval kuues „traditsioonile vastava trendi“ värvipaletis.

GEORGIAN GEO

Tapeet // GEORGIAN GEO

Algselt populaarsed Vanas Roomas, taaselustatud Inglismaal 18. sajandil - kaheksanurksed ornamentmustrid on ajatud. Klassikaline Georgia disain annab igale ruumile viimistletud ilme.
Saadaval seitsmes värvitoonis.

TANJIB EMBROIDERY

Tapeet / TANJIB EMBROIDERY

"Tanjib" viitab ornamentmotiivile, mida kasutati keeruliste India sintti-kangaste kaunistamiseks. Seda mustrit on leitud ka paljudel Koloniaal-Williamsburgi kogudes leiduvatel 18. saj. hiina ja inglise portselanist esemetel, mis viitab selle disaini globaalsele iseloomule.

LAMERIE LATTICE

Tapeet // LAMERIE LATTICE

See võrgumuster sarnaneb Londonis 1740. a. valmistatud hõbedase kootud puuviljakorviga Koloniaal-Williamsburgi kogudes. Pindakattev võre tugevdavad metalsed tinditäpid.
Saadaval viies värvipaletis, sealhulgas hurmaa ja meresinine.


~~~~~ ⚜ ~~~~~

Disaintapeedi kollektsiooniga Williamsburg III saab lähemalt tutvuda tapeedisalongis FIESTADESIGN (Tallinn, Kadaka tee 70C) või aadressil fiestadesign.ee/tapeet.

Populaarsed postitused sellest blogist

Anna seintele elegantne välimus liistudega

Kui olete väsinud tavalistest värvitud seintest, siis polüuretaanist liistud pakuvad huvitavaid ja kaasaegseid sisekujudnuslahendusi seinte elavdamiseks.  Seinte välimust võib muuta liistudest laotud tahveldisega. Vali pigem kitsad (25-40 mm) ja keskmised (41-69 mm) liistud, et tahveldis liiga jõuline ei saaks. Seintele saad lihtsalt ise elegantse ilme anda Vajad : • meelepärase profiiliga dekoratiivliiste • kiiresti nakkuvat sisetööde montaažiliimi • sobivas toonis värvi Tööriistad: lood, mõõdulint, pliiats, nurgasaag või käsisaag ja eerungikast, pintsel, värvirull ja värvivann. 💡 Nipp: enne töö kallale asumist võib näiteks maarliteibi abil proovida, kas väljamõõdetud tahveldis sobib ja on kooskõlas toa proportsioonidega. Mõõda ja märgi seinale liistude asukohad. Korrektse tulemuse saamiseks kasuta kindlasti loodi.  Sae raamiliistude otsad 45° nurga all vajalikesse pikkustesse. Mõõdud saad seinale märgitud joontelt.  Kanna liistude tagaküljele montaažiliim

Anna interjöörile lisaefekti lae-, seina- ja põrandaliistudega!

Iga ehitus ja remont jõuavad ühel hetkel liistude panekuni – enamasti on neid vaja praktilisel eesmärgil, näiteks varjamaks inetut pragu seina ja põranda vahel. Järjest enam aga mõistetakse, et liistudega mängimine elavdab ja kaunistab interjööri. Liist viimistleb ruumi, rõhutab viimistlusmaterjalide ilu ja võimaldab ruumi mitmekülgselt kujundada. Liist on tõepoolest hea abimees varjamaks väiksemaid ehitusvigu või erinevate materjalide ühtimiskohti ning peamiselt kasutataksegi liistu põranda ja seina ühenduskohtades ning ümber akna- ja ukseraamide. Täna pole enam harv näha traditsioonilisi katteliiste sisekujunduselemendina laepinnal või seinal teatud osa rõhutades – näiteks pildiraamina peeglit ümbritsemas või telliskiviseina motiive tapeeditud pinnast eraldamas. Põhjamaades on trendikas panna liistud ümber aknapalede. Reegleid liistude kasutuse osas pole ning igaüks võib paigaldada neid vastavalt maitsele , kuid üldiselt sobivad suuremad ja massiivsemad liistud p

Tapeedi saab värvirulliga seina tõmmata

Tavalise liimitava tapeedi ja värvi asemel võib nüüd seina panna ka vedeltapeedi. See on tapeet, mida müüakse pulbrina. Kodus segatakse see veega ja kantakse siis värvirulliga seinale. Millega on tegu – kas ikkagi mingit sorti värviga või siiski tapeediga?