Otse põhisisu juurde

Uus trend: tapeeti kasutatakse interjööris oluliselt rohkem ja julgemalt

Uus siseviimistlusvõte näeb ette, et tapeeti kasutatakse interjööris oluliselt rohkem ja julgemalt: efektseinte asemel kaetakse nüüd suuremustriliste tapeetidega ruumi kõik seinad.

Digitapeet Rebel Walls Bouquet #R15711 Floral Frida | FIESTADESIGN tapeedisalong
Digitapeet Rebel Walls Bouquet #R15711 Floral Frida, Garden 🔍

Kui siiani oli iseenesestmõistetav, et julge mustriga tapeet käis ruumis vaid ühte seina, et mitte liiga lämmatavana mõjuda, siis uus siseviimistlustrend näeb ette teistsugust lähenemist: mustrilise tapeediga kaetakse ruumi kõik seinad ja see ei tähenda, et sisekujundusega siis tagasi hoitaks, ka see on kirju, vahendab PureWow.

Paljud sisustuseksperdid on seda meelt, et tegemist ongi õige lähenemisega: aktsentsein näeb nende hinnangul välja nagu pooleli jäänud remont, lõpetamata sisekujundus. Kui tapeedi kasuks juba otsustada, peaks seda selle koolkonna hinnangul kasutama ruumi kõigis seintes.

Digitapeet RW Bouquet R15732 Yellow Bird, Dusk


Digitapeet RW Bouquet R15851 Nude Roses

Digitapeet RW Bouquet R13074 Thorn Rose, Evening

Digitapeet RW Bouquet R16021 Hideaway

Digitapeet RW Bouquet R16041 Floral Splendor

Digitapeet RW Bouquet R15771 Vinum Raspeys

Sellise viimistluse kasuks otsustamine eeldab kindlasti väga head silma ja oskust panna kõik interjööris kokku kõlama nii, et pilt ei läheks liiga kirjuks. Kuuldavasti sobivad selliseks katsetuseks paremini hajusama suure lillemustriga tapeedid.

Tapeet

Tapeet, Candice Olson

Tapeet



Millised tapeedid on moes? FiestaDesign tapeedisalong teab!
Jälgi ka Instagramis: #fiestadesign.ee

Populaarsed postitused sellest blogist

Anna interjöörile lisaefekti lae-, seina- ja põrandaliistudega!

Iga ehitus ja remont jõuavad ühel hetkel liistude panekuni – enamasti on neid vaja praktilisel eesmärgil, näiteks varjamaks inetut pragu seina ja põranda vahel. Järjest enam aga mõistetakse, et liistudega mängimine elavdab ja kaunistab interjööri. Liist viimistleb ruumi, rõhutab viimistlusmaterjalide ilu ja võimaldab ruumi mitmekülgselt kujundada. Liist on tõepoolest hea abimees varjamaks väiksemaid ehitusvigu või erinevate materjalide ühtimiskohti ning peamiselt kasutataksegi liistu põranda ja seina ühenduskohtades ning ümber akna- ja ukseraamide. Täna pole enam harv näha traditsioonilisi katteliiste sisekujunduselemendina laepinnal või seinal teatud osa rõhutades – näiteks pildiraamina peeglit ümbritsemas või telliskiviseina motiive tapeeditud pinnast eraldamas. Põhjamaades on trendikas panna liistud ümber aknapalede. Reegleid liistude kasutuse osas pole ning igaüks võib paigaldada neid vastavalt maitsele , kuid üldiselt sobivad suuremad ja massiivsemad liistud p

Anna seintele elegantne välimus liistudega

Kui olete väsinud tavalistest värvitud seintest, siis polüuretaanist liistud pakuvad huvitavaid ja kaasaegseid sisekujudnuslahendusi seinte elavdamiseks.  Seinte välimust võib muuta liistudest laotud tahveldisega. Vali pigem kitsad (25-40 mm) ja keskmised (41-69 mm) liistud, et tahveldis liiga jõuline ei saaks. Seintele saad lihtsalt ise elegantse ilme anda Vajad : • meelepärase profiiliga dekoratiivliiste • kiiresti nakkuvat sisetööde montaažiliimi • sobivas toonis värvi Tööriistad: lood, mõõdulint, pliiats, nurgasaag või käsisaag ja eerungikast, pintsel, värvirull ja värvivann. 💡 Nipp: enne töö kallale asumist võib näiteks maarliteibi abil proovida, kas väljamõõdetud tahveldis sobib ja on kooskõlas toa proportsioonidega. Mõõda ja märgi seinale liistude asukohad. Korrektse tulemuse saamiseks kasuta kindlasti loodi.  Sae raamiliistude otsad 45° nurga all vajalikesse pikkustesse. Mõõdud saad seinale märgitud joontelt.  Kanna liistude tagaküljele montaažiliim

Tapeedi saab värvirulliga seina tõmmata

Tavalise liimitava tapeedi ja värvi asemel võib nüüd seina panna ka vedeltapeedi. See on tapeet, mida müüakse pulbrina. Kodus segatakse see veega ja kantakse siis värvirulliga seinale. Millega on tegu – kas ikkagi mingit sorti värviga või siiski tapeediga?